Informationsfilm – Rådet for Sikker Trafik

Informationsfilm – for Rådet for Sikker Trafik

Informationsfilm er næsten altid sjove og udfordrende at lave. Denne gang lavede jeg – sammen med Rådet for Sikker Trafik – 3 film, der skulle figurere på en tilhørende hjemmeside om hvilke ting man bør have fokus på, når man skal igang med at tage kørekort. For det kan være lidt af en jungle af tilbud, lovgivning, regler og undervisere at begive sig ind i.

Det gælder kort sagt om at finde:

  • det rigtige tilbud, der ikke indeholder skjulte udgifter,
  • den rigtige kørelærer,
  • en undervisningen, der rent faktisk indeholder alt det, loven forskriver den skal.

Hvis ikke, risikerer du simpelthen at blive udelukket fra at gå til den endelige køreprøve.

Derudover tegnede jeg 4 illustrationer – også til brug på hjemmesiden.

Sikker trafik web tegner skræntskov korekort koerekort

Jeg holder som sagt meget af at lave informationsfilm (se evt. også de film jeg lavede for Københavns kommune – Hovedbiblioteket her) – formen skal for det meste være meget nøgtern og præcis i sine informationer, mens billedsiden skal understøtte budskabet – uden at stjæle fokus fra det der siges.

Ofte kan informationsfilm faktisk godt bryde 60 sek. reglen (10% af alle potentielle seere fravælger allerede indenfor de første par sekunder filmen, såsnart de har konstateret at den er længere end blot 59 sekunder), da seeren i langt de fleste tilfælde selv har et udpræget ønske om at vide noget om lige præcis det filmen omhandler, og ofte endda selv søgt og fundet frem til informationen.

Nogle gange laver jeg dem selv – mens jeg andre gange slår pjalterne sammen med dygtige animatorer i mit netværk. Det gør jeg primært, enten grundet tidspres eller fordi opgaven kræver særlige talenter. I disse 3 fik jeg hjælp fra talentfulde animator Line Rom Lange, som altså kan noget med karakteranimation.

Besøg kampagnesiden her: www.sikkertrafik.dk/kørekort