Animation – whiteboard film

Animator til whiteboard film

Mange kommuner kæmper med stort sygefravær hos kommunens mange ansatte. Og for nogles vedkommende kan sygefraværet virkelig mærkes i den daglige drift.

I Sorø Kommune håndteres sygefravær bl.a. ud fra samtaler på sygeforløbets 1. 5. og 10. dag (modellen kaldes snedigt nok også “1-5-10-samtaler”), hvor man også forsøger at kortlægge eventuelle uoverenstemmelser eller forhindringer for at den enkelte syge, kan have et godt arbejdsliv.

Som animator blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at give mig i kast med at visualiserer dette og i samarbejde med Peter Bak lavede jeg denne lille whiteboardfilm, der netop skulle være med til at bringe fokus på 1. 5. 10. modellen. I fællesskab lavede vi et storyboard, og planlagde hvordan videoen skulle eksekveres. Derefter gik jeg igang med papir, tusser og sakse foran kameraet og animerede det, der skulle animeres, på kontoret.

 

animator whiteboard video film kommune sygdom

animator whiteboard video film kommune sygdom informationsvideo

Resultatet er visuelt simpelt og let tilgængeligt, og det var vigtigt fra kundens side, at vægten blev lagt på en venlig og imødekommende tone.

Whiteboard film er blevet meget populære i løbet af de seneste 10 år, og er forholdsmæssigt lette at gå til. De kræver naturligvis noget forberedelse, men har man ellers udstyret sat op, kan en film skydes på omkring en dags tid.

Oversigt

Whiteboard film for Sorø Kommune

Hvem

Sorø Kommune

Hvad

Udarbejdelse af look, grafik og animation

Tags

Animation
Explainervideo
Koncept