Tegninger – børnebøger

Børnebøger – illustrationer

Børnebøger er fantastiske og jeg elsker når jeg får mulighed for at tegne til dem – universerne er ofte skæve og spøjse, og mulighederne for at lave noget helt unikt ligger lige til højrebenet. Jeg har sammen med forfatter Jesper Felum Conrad begået flere let-læs børnebøger – Fru Frida og Karl og Bent – som er holdt i meget forskellige stilarter.

I serien om Fru Frida er hovedpersonerne Fru Fridas brugsgenstande, der naturligvis er blevet levende, og i Karl og Bent er Bent Karls hund, der kan trylle sig om til det, han tænker lige på. Begge dele fører naturligvis til utilsigtede løjer.

Karl og Bent bygger et hus skræntskov tegner

Illustration fra bogen Karl og Bent bygger et Hus.

Fru Frida-serien var forfatter Jesper Felum Conrad og jeg enige om at vi gerne ville lave noget anderledes. Vi besluttede at tegne på fotos, og se hvordan det tog sig ud, når man kombinerede de to medier. Først skulle vi tage en mængde fotos af “hovedpersonen” (der henholdsvis var en støvsuger i første bog og en skraldespand i den anden). Herefter ville jeg så redigere og tilpasse farverne og tegne omgivelser og personer (og vigtigst af alt: ansigter på hovedpersonen). Og heldigvis blev både proces og resultat virkelig godt.

Fru Frida Kalle fanger en tyv Skræntskov Conrad illustrator foto

Støvsugeren Kalle står vagt! Det er Jesper Conrad til venstre og undertegnede til højre.

 

Optagelserne tog en aften i et fotostudie, så kompositionen af hvert billede skulle allerede være klar der.  Det var en meget omstændig process, men ganske lærerig, og som sagt synes jeg resultatet blev skønt og helt unikt.

Historierne er som sagt i læs-let formatet, og det format indbyder naturligvis til en både kort og kontant struktur, men indenfor de snævre rammer det giver, får man også netop muligheden for at gå lige til sagen – både i streg og ord.

 

Børnebog børnebøger tegner skræntskov

Bøgerne blev i sin tid udgivet af Famileforlaget, men kan nu indkøbes hos forlaget Tellerup.

Lektørudtalelserne var faktisk gode: Til Karl og Bent bygger et Fly konkluderedes, at det var “En sjov bog som får smilet frem, og som mange børn vil synes rigtig godt om, da der er stor identificerbarhed… også fordi tegningerne er meget sjove, trods få streger, særdeles dynamiske, udtryksfulde og humørspredende.”

Jeg har derudover – sammen med forfatter Line Leonhardt – lavet børnebogen Olivia bliver berømt – som man kan læse mere om på siden her.

Oversigt

Børnebogsillustrator

Hvem

Familieforlaget/Tellerup

Hvad

Tegninger og vignetter til børnebøger

Tags

Bøger
Børnebøger
Illustration