Satire – tegninger til magasinet Spot

Satire – tegninger til magasinet Spot

 

Satire er ifølge Wikipedia:

“en kunstnerisk gerne humoristisk genre, der latterliggør og udleverer mennesker – og deres dumhed og unoder. Formålet er at underholde og revse ved at udstille mange former for tåbelighed eller uretfærdighed. Ofte med det formål at forbedre eller bekæmpe de tåbelige menneskers magt.”

For mig et den et pusterum, og jeg leverer jævnligt materialer til det gratis satiremagasin SPOT, der udover mine ting, også bringer tekst og streger fra kompetente folk som Lars Refn, Erik Petri, Stine Spedsbjerg, Anette Carlsen, Gitte Skov og en bunke andre talentfulde (og sindssygt sjove) mennesker.

Regeringens stresspanel fastslår det, som vi andre har vidst de sidste 20 år: Forældreintra stresser lærere, elever og forældre. Panelet lufter ideen om at lukke Forældreintra og droppe den kommende afløser for det. Rygter vil vide at engagerede forældregrupper på bl.a. Østerbro i skrivende øjeblik er igang med at anskaffe sig gule trafikveste…

At tegne satire og karikaturer er gevaldigt underholdende og altid en udfordring for mig. Jeg har altid haft et blødt punkt for satire. Jeg er vokset op med det som en vigtig del af debatkulturen. I samme øjeblik man kan grine eller forarges over noget, bliver det også lettere at tale om. Selvom emnerne kan være både alvorlige, dystre og svære at forholde sig til, så tager man noget af det oppustede og panderynkende ud af det. Det handler ikke så meget om afsenderens eget personlige ståsted – kulturelt eller politisk – som det handler om at holde øje med de bevægelser, der foregår generelt i vores samfund, og give det en kommentar med på vejen. God satire skal altid være tankevækkende.

 

Støjbjerg Rønn Hornbech satire

Flere fremtrædende vikingekrigere har vist sig ikke at være hanner, men derimod hunner. Man overvejer at udskifte ordet “Viking” med “Viqueen,” hvor det sig bør. Støjberg & Rønn Hornbech følger således en hævdvunden, dansk tradition videre!

 

trump satire MOAB

MOAB: Trumps egne muligvis diminutive kropsdele påvirker nu krigsindsatsen i Afghanistan…

 

Romaer er fortsat den mest problematiske minoritetsgruppe i Europa og ikke mindst i København, hvor de i stigende grad stjæler gadebilledet…

 

spot spotsk burkaforbud

Maskeringsforbud…

Læs GRATIS de seneste numre af Spot her – og på min blog kan du læse mere om mine magasinet 🙂

NB: For andet år i træk er årets bedste indskud nu samlet i en bog: “SPOT – Hån & Latterliggørelse 2018” udgivet af Forlaget Fahrenheit. Den kan købes her.