Børnebog – Kræftens Bekæmpelse

Illustrationer til børnebog for Kræftens Bekæmpelse

Børnebog Kræftens bekæmpelse forside

Hvert år får ikke mindre end 14.000 danskere konstateret hudkræft. Så derfor har Kræftens Bekæmpelse – sammen med TrygFonden – fundet det fornuftigt at henvende sig til de yngste, for forhåbentligt allerede dér, at få lagt kimen til nogle sunde solvaner. Såsom altid at huske skygge, solhat og solcreme.

Børnebog kræftens bekæmpelse

Bogen hedder Valder og Solen: Mission “Solsmarte Dyr,” og handler om den 5 årige dreng Valder og hans hund Arnold. Sammen med solen ser de på “solsmarte dyr” – altså dyr og deres måder at undgå solens stærke stråler. Og det er faktisk ret interessant – selv for voksne læsere. Jeg vidste således f.eks ikke, at isbjørne faktisk er dækket af sort pels(!) under den hvide…

Børnebog kræftens bekæmpelse kamel

Eller når kameler vågner efter en kold nat, lægger de sig med numsen til solen for at få varmet måsen. Og når det er varmest midt på dagen, søger de skygge hos hinanden ved at ligge tæt…

Tegningerne til bogen om Valder og hans hund er håndtegnede med tusch på papir, derpå scannet ind og efterfølgende farvelagt i Photoshop. Kræftens bekæmpelse og jeg var fra starten enige om, at farvepaletten skulle indeholde klare og rene farver.

Motor Mille Gori læser Valder og Solen kræftens bekæmpelse

Valder og Solen vil i løbet af 2018 blive læst højt for ca. 15.000 børn i børnehaver landet over. Den kan bestilles gratis hos Kræftens Bekæmpelses hjemmeside her.

Jeg har tidligere illustreret børnebøgerne Olivia Bliver Berømt og serierne Karl & Bent og Fru Frida

Oversigt

Illustrationer til børnebogen Solvenner

Hvem

Kræftens Bekæmpelse

Hvad

Karakterdesign, illustrationer og vignetter

Tags

Bøger
Børnebøger
Illustration
Karakterdesign
Koncept